Markka Laitinen

Tein pitkästä aikaa maalausvideon

Opettelin 2007 öljyvärillä "alla prima" tekniikan, jossa maalaus tehdään kertaistumalta valmiiksi ja nyt pitkästä aikaa kokeilin taas alla primaa ja otin tekemisen videolle.

https://

Olen hiukan reilu vuoden opetellut soittamaan kitaraa, mutta tilasin videon musiikin yhdeltä kaveriltani, koska en omasta mielestäni ole vielä niin hyvä kitaristi että voisin itse tehdä musiikin videoihini. Keväällä tekemäni kuvanveistovideoon soitin itse kitaralla musiikin ja sen kyllä huomaa, siksi tilasin musiikin ystävältäni tähän uudempaan videoon.

https://

Mutta jonakin päivänä teen vielä musiikinkin itse videoihini ja silloin ne ovat kokonaan itse tekemiä. Kuvanveistoidea on eräästä maalauksestani, josta näin tein uuden version.

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=39

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä hyvä, alla primana yleensä kaikki.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Alla prima on minulle vähän vaihtelua, koska yleensä teosten tekeminen kestää minulla viikko- tai kuukausitolkulla. Tosin silloin niitä ei uskota edes maalatuiksi.

Mutta alla primaakin on mukava välillä tehdä, koska tekniikka on hallussa ja jotta taito pysyy yllä. Toi kuvanveistovideo oli eräänlainen kokeilu, koska tein sitä ensimmäistä kertaa ja on hienoa huomata miten taito riittää hienosti siihenkin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu taito muokkautuu sinulla, kun vain uskallat kokeilla. Jännä juttu, mutta ihminen haluaa ilmeisesti tutkia aina rajojaan, eli siirtymällä aina uusiin tekniikoihin saa uutta ulottuvuutta myös aiempiin tekniikoihin ja näin kokemus karttuu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #3

Rajoja on kiva kokeilla hieman eri asioissa. Noita joitakin huolella tehtyjä teoksiani väitettiiin väärennöksiksi yli viiden vuoden ajan kaikilla suomalaisilla nettitaidepalstoilla joilla olen niitä esitellyt. Siksi itsensä ylittäminen huolella tehdyissä maalauksissa on erittäin vaikeaa ja en tiedä onko se tarpeellistakaan.

Sen takia alla primaa on mukava välillä tehdä, tosin olen siinäkin päässyt huomattavasti parempaan tulokseen, kuin esillä olevassa videossa. Ja kun opin soittamaan kitaraa paremmin, koitan tehdä mahdollisimman hienon maalausvideon, jossa kaikki on tehty itse.

Alla prima, se miten minä sen teen, vaatii kankaalle ihan erityisen pohja-aineen, jota alla priman kuuluisuus Bob Ross kutsuu Liquid whiteksi. Kun 2007 aloin opettelemaan alla primaa, tein noin kolmisen kuukautta kokeita erilaisilla maalausnesteillä, kunnes onnistuin tekemään vastaavan reseptin. Koska tätä Liquid whiteä voi tilata ulkomailta, en voi paljastaa oman versioni reseptiä.

Olen kyllä joskus harkinnut alkaa vetämään alla prima kursseja, uskoisin niille olevan kysyntää. Ja jos asiat olisivat menneet toisin, olisin vetänyt kursseja jo pitkään, paikkakin oli valmiina.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Kyllä malausnesteellä , kuten myös kankaalla, paperilla, väreillä on merkitystä, mutta minulle alla prima on ollut alusta saakka se mieleisin tapa. Olen niin lyhytpinnainen, että en kestä viikkojen tai kuukausien puurtamista saman teoksen kimpussa. Olen kyllä laajentanyt kärsivällisyyttäni, mutta kyllä se on noin viikko korkeintaan.

Tuo syyttely pon kohdallasi mennyt äärimmäisen härskiksi. Sellaista se koulukiusaaminenkin on, alkaa pienestä ja päättyy mahdottomaan.

En ole kesällä maalannut mitäään on mennyt aika "pattereita" ladatessa. Nyt on noin pari viikkoa sormet syyhynnyt siihen suuntaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #5

Minä taas rakastan teosteni hiomista viikko tai kuukausitolkulla ja kyllä niistä aika hienoja tuleekin, jopa niin hienoja ettei uskota maalatuiksi.

Tuo pahin kiusaaminen ja suoranainen työn estäminen, on tehty taiteen virallisten toimijoiden tahoilta, joka on äärimmäisen törkeätä ja olen tehnyt asioista kaikki mahdolliset viranomaisilmoitukset, mutta kun takana ovat viralliset tahot, ei asioita tutkita asianmukaisesti.

Joitakin virallisia toimijoita harmittaa kun omat kyvyt eivät riitä siihen mihin minulla ja siksi käytetään härskisti hyväkseen virallista valta-asemaa, jonka turvin sitten kiusataan vuosikausia.

Ja ei muuta Ari kuin ala töihin, jos sormet kerran syyhyää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Heti kun vain ennätän, nyt on hiukan pakko tehdä tuo wc-remppa pois alta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa