Markka Laitinen

Teinpä taas maalausvideon ja tällä kertaa hiukan huolellisemman

Teoksen tekniikka on akryylimaalaus ja teoksen maalaaminen ja videon editointi ja kasaaminen veivät noin kolme viikkoa. Normaalisti vastaavan teoksen tekeminen kestää minulla noin 1-2 kuukautta, mutta koska tässä on kyseessä erään vanhan teoksen uudesta versiosta, pääsin huomattavasti lyhyemmällä työajalla. Teoksen idea on omani ja teoksen nimi on Abortion/Miscarriage, eli suomeksi Abortti/Keskenmeno. Tässä kantaaottavassa teoksessa lapsi poistuu verisen kyyneleen mukana. Ja nyt mikä parasta, myös kitaramusiikki on itse soitettu ja itse sävelletty. Vaikken minä mikään kitaravirtuoosi vielä ole, mutta viiden vuoden päästä olen siinäkin lähes yhtä hyvä kuin taidemaalarina.

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu mukavaa työskentelyä, mutta soitto oli niin monotonista, että hyppäsin keskeltä loppuun ihan vaan päästäkseni pimputuksesta eroon. Ehkä viisi vuotta tarvitaan soittotaitoon lisää, maalaaminen luonnistuu KYLLÄ!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tuo monotonisuus ei kai johdu soittotaidosta, vaan siitä että musiikki koostuu neljästä otteesta? Toki en ole mikään kitaravirtuoosi, kun olen vasta hiukan reilu vuoden harjoitellut kitaran soittamista. Ja olen nimenomaan opetellun klassista kitaransoittoa näppäilytekniikalla. Mutta voinen sanoa hämmästyttäneeni useita muusikoita kitaransoitollani ja monet ovat sanoneet etteivät usko minun soittaneen kitaraa vasta reilun vuoden.

Kirjoitin yli viisi vuotta kirjaa ja maalasin tuskin lainkaan, mutta nyt kun se projekti on ohitse, voi taas keskittyä maalaamaan. Otin keväällä omakustanteen kirjastani ja sen kirjoittaminen oli äärimmäisen mielenkiintoinen mutta raskas projekti. Kirjassa on 610-sivua A5 kokoisena ja ensimmäisenä kirjana projekti oli hiukan liian iso, mutta tarinaa ei voinut tehdä lyhyemmäksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se soiton arvostelu oli lähinnä vitsi, hyvinhän se menee. Minullakin on ollut keväästä asti tauko maalaamisessa ja kohta on aivan pakko jo tehdä jotain, sormet syyhyävät, sormet syyhyävät. Kirjoitin joskus kaksi kirjaa pöytälaatikkoon kummatkin taisivat olla yli kolmesataa sivuisia. Kun sain ne valmiiksi en tuntenut tarvetta niiden julkaisemiseen. Minulle riittää että pystyin ne kirjoittamaan.

Joskin on minulla pieni projekti menossa kirjoittamisessakin, mutta pääasiassa olen vain nauttinut kesästä, samalla kun tein täydellisen putkiremontin ja laiton saunan ja kylppärin vessan kanssa uuteen uskoon ja kuosiin. Ja keväällä oli tuo uuni-projekti joka nyt on osottautunut mainioksi uuniksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #3

Minäkin laiskottelin koko kesän, osittain myös terveydellisistä syistä, mutta nyt olen pikkuhiljaa alkanut tekemään. Kirjan kirjoittaminen oli hienoa vaihtelua ja monet kirjan lukeneet ovat sanoneet että minun pitäisi olla kirjailija taidemaalarin sijasta. Jopa sellaisetkin jotka ovat ostaneet teoksiani.

Ei muuta kuin alat Ari pikkuhiljaa taas maalaamaan, luovuushan tarvitsee luppoaikaa, jotta se pääsee kukoistamaan. Samoin jotkut ideat vaativat paljonkin aikaa kypsyäkseen. Ja onhan sinulla Ari ollut paljonkin hommia kesän aikana, kun olet saunat ja kylppärit remontoinut, vaikka väitätkin vain laiskotelleesi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Se on henkistä laiskottelua kun puurtaa ruumiillista työtä josta on kokemusta jo monta vuosikymmentä. Ihminen ei ole pelkää liukuhihnan osa, on hyvä olla jotain miettimistä ja aivojumppaa. Mutta tottakai on hyvä joskus huokasta. Joitain teoksia työstää varmaan koko ikänsä tai ainakin siihen saakka kun saa sen allekirjoitetuksi.

Onko kirjastossa saatavilla kirjaasi? Tai jossain kirjakaupassa, vai voiko sinulta sellaisen tilata?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #5

Teosten tekeminen on varmaan aika yksilöllinen juttu, omalla kohdallani työaika on ehdottomasti liian pitkä, mutta tykkään työstää ja hio teosta, kunnes se minun mielestäni on valmis. Yhteen aikaan koitin tehdä niitä sidottuna määrättyyn aikaan, mutta eihän siitä mitään tullut, taiteen tekeminen vaatii oman aikansa. Joskus teoksen on hyvä antaa seistäkin ja odottaa oikeanlaisen vision ilmestymistä. Saattaapa olla että palaan vielä esillä olevaankin teokseen, siten että maalaan teoksesta kolmannenkin version.

Tuota kirjaani voi tilata suoraan minulta. Voin lähettää sen postin kautta tai ihan miten sovitaan. Laita vaikka Facebookin kautta yksityisviesti tai ota yhteyttä sähköpostin kautta. laitinen.art@gmail.com

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Hieno taiteen keinoin osoitettu kommentti perustavalaatua olevaan ihmissuvun jatkumoasiaan. Se, että siemenestä, ajatuksesta, kasvaa kokonainen ihminen, on koko prosessin ajan uhattuna oleva asia tässä biologisessa maailmassamme. Parhaimmin tämä toteutuu järjen ja tunteen yhdistämällä ja alkaa siitä ajatuksesta, että tulevaisuudessakin on ihmisiä ja voiko olla omia jälkeläisiä, jälkeläinen. Tuleva isä romanttisesti kosii tulevaa äitiä, hääjuhla sukulaisineen järjestetään, tulevaa ihmistä varten valmistetaan maailma, jossa hän voi elää. Rauha, koti, maa, luonto, kasvuympäristö, opetustoimi, toimeentulo - kaikki pitää hänelle valmiiksi miettiä. Tämä on nykyaikaa. Ennen vanhaan lapsi tulla tupsahti maailmaan, jota tämän piti itse alkaa rakentamaan. Sivistys vai eikö sivistys? Ollako vai eikö olla?

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa