Markka Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Taidenäyttely

Aitoa eteläpohjalaista elämänmenoa

Kun Helsinki hiljenee kesällä, maaseutu alkaa elää. Kulttuurikin kukoistaa. Kotimaan matkailua harrastava voi kokea Suomen kesässä yllättäviä, hienoja elämyksiä, jos pitää silmänsä auki.

Lapuan taidemuseossa viikonloppuna avattu Heikki Mäki-Tuurin taidenäyttely on helmi kesänäyttelyiden joukossa. Se on myös hyvä esimerkki siitä, että pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin on elämää; paljon päteviä ja persoonallisia taiteilijoita, jotka tuskin koskaan ylittävät valtakunnallista uutiskynnystä.

Freskoja lasivitriinissä - Pirkko Mäkelä-Haapalinna

Freskoja lasivitriinissä – Pirkko Mäkelä-Haapalinna

 

PIRKKO MÄKELÄ-HAAPALINNA

ART
WORKS
14.10 - 5.11.2017

 

Tapaan taiteilija Pirkko Mäkelä-Haapalinnan ja hänen miehensä Ilkka Haapalinnan ensimmäistä kertaa, vaikka olen kirjoittanut muutaman kerran heidän näyttelyistä ja tauluista. Pirkko on mielestäni yksi Suomen parhaita taiteen alalla. Nyt näen siis hänen taulut elävinä ja eläväthän ne.

Ihminen on kulttuurinen artefakti

 

Kerran kamerakerhossa annettiin tehtävä ottaa valokuva tilanteesta, joka kuvaa huumoria ja sen tulkintaa jonkin huumorin lajin kautta. Mieleeni muistui eräs lapsuuteni valokuva ja sisareni mieleen painunut muisto, joka oli vanhempiemme hämmentävä tulkinta säädyttömyydestä valokuvassa.

Japanomania iski voimalla - harha-askel yllätti

Kuuluisan kuvanveistäjä Auguste Rodinin näyttely houkutti minut viime torstaina Ateneumiin, kun junan saapumisen Helsinkiin ja keskustassa olevan työpalaverin väliin jäi reilun kahden tunnin rako. 

Julkaise syötteitä