Markka Laitinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalainen taide

Oppia ikä kaikki

Taidemaalarina olen innostunut harjoittelemaan kitaran soittamisesta ja olenkin harjoitellut aktiivisesti noin puolisen vuotta. Alunperin aloitin harjoittelemaan siksi, koska halusin tehdä maalausvideoihini musiikin itse ja koska minulla on myöskin runoja, ajattelin tehdä niihin joihinkin sävelet ja myös esittää ne itse.

Taulu, työnimeltä Juha Kuikka

Olkaa hyvä, taas on syntynyt yksi alsistinen taideteos Suomeen. Juttuhan lähti alkuun ehdotuksesta, että saanko yrittää, eli yrittänyttä saa nyt sitten laittaa.

Juha Kuikka antoi aiheeseen varsin vapaat kädet, eli juurikaan mitään vinkkejä siitä minkälaista taulua hän oli ajatellut ei saatu.

No lopputulos on hänellä nyt perillä, joten hän saa ihailla taulua luonnon valossa, me muut joudumme tihruilemaan kuikkaa valokuvasta.

Kuningatar Elisabetin vuode Saarijärven Mahlussa

Kuningatar Elisabetin vuode Saarijärven Mahlussa

Minut yllätti Kiimasen Savulenkiltä palatessa Mahlun kohdalla tien varren Maapallopatsas.

Itse teos on omalaatuisuudessaan vaikuttava, varsinkin yhdistettynä tarinaan sen tekijästä Matti Rutasesta eli Rutas-Matista. Se on esimerkki siitä, kuinka taide voi olla henkinen tai uskonnollinen kokemus. Vaikka tekijää pidettiin vähintääkin omalaatuisena, on hänen ilmestyksessään tietty syvyys.

Mielenkiintoiseksi paikan tekee kolme pientä, viehättävää mökkiä, jotka Rutas-Matti itse teki. Ylimmässä hän asui.

Maanantainen suviskoira 6

Gallen-Kallela Museon sivulta löytyi tällainen episodi:

Julkaise syötteitä